jump to navigation

The F.A.Q. til Huin102

How can I read blogposts ONLY about Huin102 and NOT French Didactics?

You can filter the posts (the text in the large column) and make appear only the ones about Huin102 classes; there are 2 ways to do that:

1) Click on: https://iktoglaering.wordpress.com/tag/huin102/

2) On the right side of the blog, look for TAG Cloud and select the tag you need – i.e., Huin102. Many topics can be found that way.

Hva skal jeg skrive om?

Oppaven er ikke å skrive bare EN gang i bloggen, men å skrive FLERE ganger i semesteret, slik at bloggen utvikler seg, slik at man får sjansen til å få de andre interesserte i hva man skriver. Det er mye å skrive om og det trenges ikke mange ord hver gang. Blog kan skrives om:

Ingen kommenterer bloggen min…

Er du sikker på det? Det kan hende at det er en kommentar, som bare venter på din tillatelse for å bli publisert. Hvordan kan du vite det?

Når du er logget på, får du en menylinje som har et sted ”My dashboard”. Klikk på den og så kommer en annen menylinje, der det står ”Comments” (mellom ”Manage” og ”Blogroll”). Der finner du kommentarer som du skal ”moderate”: godkjenne, avslå, endre, osv.

Vil du at alle kan fritt publisere kommentarer, så kan du klikke på ”Option”, deretter ”Discussion” (menylinjen under) og krysse av de relevante felter, og ”update options” (på høyre side).

Hvordan holder jeg frustrasjon lang borte fra meg som blogger?

Pust dypt.

Skriv innlegg på tekstbehandling og lagre det ofte.

Når du liker din versjon kan du legge den inn i WordPress.

Det gjør ingenting om den må bearbeides, fordi det store arbeidet (ideene fra din geniale kreativitet) vil ikke risikere å plutselig forsvinne pga. uventet teknisk feil.

Tilgang til digitale ressurser utenfor UiBs området?

Les siden Tilgang til digitale ressurser utenfor campus: http://www.ub.uib.no/felles/baser/proxy.htm

Veldig nyttig for å få takk i online vitenskapelige artikkeler UiB har avtale med, når man er utenfor universitetet eller ute av Norge. Det gjelder å sette opp bare en gang egenskaper til nettlesen og å bruke spesiell passord når man bruker nettelesen etterpå. Super enkelt!


Er det behov for mer opplysninger om bruk av WordPress, er det bare å legge inn kommentar!!!

Comments»

1. Ingunn - Monday, October 29, 2007

Var det her vi kunne skrive spørsmål til deg Myriam? Jeg prøver meg her jeg! Som jeg også sa i en kommentar på “to ord” som du skrev tidligere er det flere ting jeg lurer på om du kan gjøre:
– Få klarhet i dette med pensum til semesteroppgave, og kanskje si hva dere forventer av en semesteroppgave? (tror folk ble ganske forvirra idag!) – for eksempel i forhold til hvordan vi skal vise til tilleggslitteraturen, både bøker og denne delen med blogg og wiki, skal vi bare referere til dette i litteraturlista til oppgaven?
– At vi prater noe om hver artikkel(trenger ikke være mer enn 10-15min,men bare for å forstå det viktigste i hver artikkel)
– Siden vi ikke har pratet om hver artikkel tenkte jeg kanskje vi kunne ha siste time som en slags oppsumeringstime, face-to-face, der du oppsummerer viktige begreper,deler av pensum som er spesilet viktig og at det vil bli åpent for spørsmål. så kan eventuelt diskusjonen fortsette på blogg…
– om du kan si noe om hvordan eksamenen er lagt opp

2. tan012 - Tuesday, October 30, 2007

jeg foretrekker at den oppsummeringstime ikke skal være face-to-face ,fordi det kan fort gå ut av temaet. det blir fort kjedelig ,og ikke alle kan få svare på sitt spørsmål.

3. huinmari - Tuesday, October 30, 2007

Lova, face2face er i klasserommet, som vanleg time – ikkje i MOO.Misforsto du det, eller vil du heller ha det i MOO?

4. Lena - Tuesday, October 30, 2007

Jeg støtter forslaget til Ingrid. Greit å få avklart alle detaljer mht semeseroppgaven/litteratur og hva som er vanlige spørsmål å få til eksamen. Greit å vite om vi må huske hva en forfatter hadde å si i sin artikkel, eller hva deres teori gikk ut på, hvis dette er noe vi må fokusere på.

5. lova - Wednesday, October 31, 2007

ok,jeg tror at jeg misforstod helt hva Face-to-face betyr. nå har jeg det fått med meg!!!jeg støtter forslaget til Ingunn.

6. tan012 - Sunday, November 4, 2007

Hei!
jeg har litt problem med Wiki!jeg er ikke helt sikkert på om jeg er på den “riktig” nettside. kunne noen hjelpe meg slik at jeg kan legge noe inn på Wiki?

7. M. C. - Sunday, November 4, 2007

Hei, jeg ser deg ikke som å ha logget deg på vår wiki enda. Har du laget deg brukernavn på https://my.pbwiki.com/?

8. tan012 - Sunday, November 4, 2007

jeg tror det!tan012 er mitt brukernavn

9. M. C. - Sunday, November 4, 2007

Fint.
Nå må du bruke din epost.adresse (den lange, håper du brukte den på my.pbwiki) for å logge deg på http://iktoglaering.pbwiki.com/. Hvorfor? Fordi det er adressen jeg brukte for å identifisere deg som bruker. Epost adressen må “matche”.
Passordet er det jeg delte i forelesningen.

10. Ingunn - Monday, November 5, 2007

Hei Myriam!
Jeg har sett litt på oppgaven vi fikk helt på slutten av timen idag, og jeg syns egentlig det var veldig interessant dette med å koble blogg med læringsteori, jeg tror kanskje jeg har funnet tema til semesteroppgaven her. Men jeg forsto ikke helt hvilken type blogg vi skal ta utgangspunkt i, hvor egen eller skal vi søke opp andre? Hvordan gjør jeg det? Har lyst til å gjøre oppgaven som utgangspunkt til semesteroppgaven men må vite hvilken blogg jeg skal ta utgangspunkt i.
Også dette med Wiki, jeg vet ikke hvordan det brukes enda!

11. Ingunn - Monday, November 5, 2007

Jeg kom på et annet spørsmål til deg Myriam: hvor personlig kan vi uttrykke oss i semesteroppgaven, anbefaler du at vi tar med så mye egne erfaringer og oppfatninger som mulig eller ikke? I tilfelle, kan vi bruke første person – “jeg”, eller må vi ha en viss “distanse”?

12. M. C. - Monday, November 19, 2007

Det tok vi opp i timen for et par uker siden og på veilednig.
Jeg skrev noe på innleget Semesteroppgave skriving.
Ikke noe nytt for deg.

13. Per Andersen » Blog Archive » Tribal Wars og HUIN102 - Monday, August 25, 2008

[…] det står i FAQ til kurset: “Din erfaring (selv liten erfaring er OK) med dataspill, hva du bruker det til, om du lært […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: